Мнения

Вашите мнения относно сайта и конструктивни предложения за доразвиването му.

21 thoughts on “Мнения

 1. Поздравления за хубавия сайт!
  Отдавна трябваше да се отвори темата за АС-23, доста време пропиляхме.
  Само ЦСКА

 2. Хубав сайт,само дето е сбъркан.Ще се намери ли най-после един цесекар,който да е наясно за какво точно става въпрос?И да обясни с факти,защо точно ЦСКА се явява наследник на офицерския клуб?

  administrator edit: ЦСКА е абревиатура и се пише с главни букви

  • ..единственото сбъркано нещо тук, това си ти… 🙂
   Чети и мисли, но май в подуене това са непознати действия..

   • Не се безпокой за мен,прочел съм каквото трябва.Но май вие сте пропуснали да го направите и сега се чудите как да избегнете неудобните въпроси.Разбира се,винаги може да ме опровергаете с факти,но познавайки същността ви,силно се съмнявам.

    • Дотук не видях от Ваша страна нито въпрос, нито факт, нито аргумент. Само намеци и нищо конкретно. Но ако си мислите, че ще допускаме махленски спорове тук, лъжете се. Не е такава идеята. Аз също познавам вашата същност, тази на по-голямата част от привържениците на ПФК “Левски”, към която предполагам принадлежите, затова предупреждавам. Сайтът е само информативен и никой не е длъжен да го посещава или харесва.

  • В раздела с копията от клубния вестник “Известия”

 3. Те подуенци са си били винаги нагли и некоректни. Четейки вестник Известия виждам, че злобата им насочена към клуба от Борисовата градина датира много от отдавна. Вижте тези страници…

  http://ac-23.com/media_ac-23_cska-sofia/vestnik_izvestiya/?pid=205

  http://ac-23.com/media_ac-23_cska-sofia/vestnik_izvestiya/?pid=206

  ….а тук и един интересен резултат от мач АС–23 Левски 11:4 🙂

  http://ac-23.com/media_ac-23_cska-sofia/vestnik_izvestiya/?pid=252

 4. Като локомотивец не съм запознат по темата, но забелязвам навсякъде, че феновете на “Левски” се интересуват принципно повече от историята на ЦСКА отколкото от тази на собствения им клуб. Не знам защо е така, ….комплекси…?

 5. ЦСКА е пряк наследник на Офицерски спортен клуб АС’23, който е създаден през 1923 г. Ръководството на АС’23 изгонва от АС’23 комуниста ген.Владимир Стойчев и го уволнява от армията през 1935 г., с което АС’23 показа, че няма нищо общо с комунизма и с тероризма. След 9.септември.1944 г. ген.Стойчев завладява АС’23 и започва веднага с отмъщения към АС’23, като преименува отбора в Чавдар, после в ЦДВ и много други имена, докато стигне до името ЦСКА. По царско време комунисти от отбора на Лефски са били осъдени на смърт (Никола Крушовенски и Стойчо Стойчев). Футболистите от Лефски събирали провизии и ги носели на Никола Крушовенски в централния Софийски затвор, което показва, че футболистите и ръководството на Лефски са били комунисти и терористи. След 9.септември.1944 г. Никола Крушовенски излиза от затвора (не му е била изпълнена смъртната присъда) и вднага като виден комунист урежда Лефски на държавна хранилка в Министерството на пощите, като Пощенски клуб Лефски !! От там Лефски бива поет от комунистката Цола Драгойчева, която е била по царско време с две присъди – 14 години затвор и смъртна присъда – тя успява да подобри хранилката на Лефски на финансиране от три министерства : Министерството на пощите, Министерството на леката промишленост и Министерството на хранителната промишленост. Футболистите на Лефски качват бюста на другаря Сталин на връх Мусала !! Връх в комунистическата история на Лефски е Лефски – Спартак, на държавна хранилка към МВР и КДС !! Сега Лефски е комунистическо – мафиотски отбор !!
  КОМУНИСТКАТА ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА, Е ОРГАНИЗИРАЛА АТЕНТАТА СРЕЩУ ЦАРЯ В
  ЦЪРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛЯ В СОФИЯ ? ЦАРЯТ Е ЗАКЪСНЯЛ ЗА СЛУЖБАТА И Е ОСТАНАЛ ЖИВ, ОБАЧЕ ОКОЛО 200 ЖЕРТВИ ХРИСТИЯНИ Е ИМАЛО ОТ ЧУДОВИЩНИЯ ВЗРИВ В ПРАВОСЛАВНИЯ ХРАМ И ОКОЛО 500 РАНЕНИ ?
  НА СЪВЕСТТА НА БЛАГОДЕТЕЛКАТА НА ЛЕФСКИ ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА ТЕЖАТ СТОТИЦИ ЖЕРТВИ ОТ ПЪРВИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРОРИСТИЧЕН АТЕНТАТ !!

 6. Нотариалният акт може ли да се открие някъде ,той доказва собственоста на ЦСКА върху стадиона,и дали може да се произнесе съда по този казус толкова важен за нас.Иначе сайта е суер и ако може още документи да се покажат и по специално за периода 43-48 година

 7. ЗАЩО фк “ЛЕФСКИ” ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТ. ЕТО ЗАЩО:

  В епохата преди 9.септември.1944г. Лефски е
  отбор с преобладаващи комунисти като футболисти и ръководство. Достатъчно е да
  прочетем книгата писана от лефскаря Стефан Нойков и всичко за комунистическия
  отбор Лефски става напълно ясно:

  „В клуба членуваха и работеха комунисти и ремсисти. Дей­но работи в
  ‘Левски’ Никола Крушовенски, който е член на Българската комунистическа
  партия, а от 1939 до 1941 година влиза в ръководството на клуба. След
  осъждането му на смърт прогресивни членове на ‘Левски’ подемат акция,
  съби­рат продукти и му ги носят в софийския затвор, от който той излиза
  след народната победа. Член на ‘Левски’ е и Стойчо Стойчев, също получил
  смъртна присъда като комунист. Ата­нас Николов, който влиза в
  ръководството на ‘Левски’ от 1937 г. почти до 9 септември 1944г., е също
  член на партията. Меж­ду членовете на клуба по онова време има и други
  комуни­сти — Вл. Попов, Здр. Георгиев и
  др. А между младежите в
  ‘Левски’ голям брой са ремсисти. В периода 1942 и 1943 го­дина те често
  устройваха събрания на трибуната на игрище ‘Левски’ под форма на
  събиране на запалянковци. Между тях са Хр. Ганев, Г. Чепилев, М.
  Палукова и много други. За тия събрания знаеха деятелите на клуба, а
  някои от тях вземаха и участие.”
  Прогресивните настроения на
  мнозинството от левскарите са изразени и в други прояви. През 1929 и
  1930 година някои известни футболисти на ‘Левски’, като Н. Димитров –
  Фъц и други, участвуват в отбора на ‘София 24’ — един работ­нически
  клуб, който по-късно бива разтурен от полицията.

 8. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=258541

  Съдът определи ЦСКА за универсален наследник на АС-23
  20.10.2009 19:10; Гeорги Банов;

  Шефовете на ЦСКА вече имат съдебно решение, според което тимът е наследник на АС-23. Това ще предизвика референдум за името на тима, към който може да се добави абревиатурата.

  АС-23 е един от най-известните клубове преди 9 септември, като е бил офицерски. Има една титла и една купа, но най-важното е, че притежава собствен стадион, където сега се намира “Българска армия”.

  Игрището е било отдадено от общината за вечни времена след обединението на “Атлетик” и “Слава”. Там са построени първите трибуни в България.

  “Атлетик” пък е единственият собственик на терена, който по-късно е даден на “Левски” и сега на неговото място се намира националният стадион. Всичко това се случва през 1925 година.

  Всъщност се оказва, че през последните 20 години държавата е ползвала частен терен за своите нужди и на всичко отгоре взема и наем за него.

  АС-23 престава да съществува на 9 ноември 1944 година, когато се слива заедно с “Шипка-Победа” и “Спартак” (Подуене) и се сформира “Чавдар”. Всичко е направено от временните ръководства на трите клуба. По това време председателят на АС-23 Димитър Айрянов е арестуван и осъден на 15 години от Народния съд, а почетният председател генерал-лейтенант Константин Лукаш – на смърт.

  На 4 май 1948 година вече обединения “Чавдар” заедно с физкултурния колектив на армията и “Септември” сформират “Септември при ЦДВ” и тази дата се считаше за рождена на ЦСКА.

  Факт е обаче, че преди това и “Чавдар”, и “Септември” участват със самостоятелни отбори в столичното първенство.

  Преди 10 години бе стартирана процедурата по признаването на наследствеността, но след това бе забравена. Единствено бившият изпълнителен директор на клуба Емил Данчев кръсти мениджърската си агенция ЦСКА-АС-23 в памет на един от най-славните отбори в историята на българския футбол. (24часа)

  Какво стана с това решение? Защо мълчи клубът толкова време?

 9. Искам да Ви попитам дали мога да намеря някой брой на вестник “Известия на офицерския спортен клуб” от годините 1930-1933г. И ако може да се открие къде ?

  • Скоро ще качим част от броевете на вестника на сайта, засега секцията се преработва.
   Иначе можете да го намерите и в Народната библиотека.

   Потърсете и в http://sportnabiblioteka.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *